събота, 6 февруари 2010 г.

Ценим ли качествата на продуктите,произведени в домашни условия?

Определено не ги ценим.Влизам в някой маркет и гледам хората взимат вина от 2-3 лв.Това вино ли е? Това си е трета фракция.А какво вино правят в доброто българско село! Определено хората не ценят произведените неща в домашни условия.А не трябва да е така,не само защото е модерно да се говори за ГМО.Просто всичко произведено в домашни условия е много по вкусно,по-полезно.На това трябва да се учат и малките.И аз преди си взимах от това вино ,но в един момент ми писна.Намерих си едно изоставено лозенце,изрязах го,помогнах му да се съвземе и сега какво да ви кажа!Виното става вече 3-4 години-супер,а и ракийка като сварим !Ами сегащното пилешко месо въобще не може да се сравнява с домашното.Затова ще си взема 20 бройлерчета пък да видим тогава. Били сме в Европа.Да де ама на един германец като му извадих домати от село и той си облиза пръстите.Да не говорим за шведите,на които баща ми като им извади хубава домашна сланинка ,зарязаха пържолите и не можеха да повярват ,че има такъв вкус.Един познат ми сподели ,че във Франция било много разпространено,уикендите да се прекарват на село ,ем децата да видят и пипнат животните,ем да похапнат вкусни неща.И на края като си тръгват напълнят багажника от продуктите ,които е произвел стопанина та и той да е доволен.Защо и при нас да не е така?Нищо не ни пречи.Е ще се постегнат някои къщи,за да са удобни за хората и готово.Иначе ако продължаваме да не ценим домашното,селата полека лека ще се обезлюдат,а хората в града ще се чудят какви са тия храни с различен от познатия вкус.Ами празниците,поне един трябва да уважаваме повече от всичси Трифон Зарезан.Той ни е съхранил през годините,а се оказа и че сме като хората в Европа с техния Свети Валентин.Само дето нашия е от столетия празнуван и тачен и досега.

Няма коментари:

Публикуване на коментар